tisdag 15 november 2011

Hot brukar ju funka

Jag vet att jag nämnde tidigare att jag är lite trött på att vara hemma men så pratade jag med en kollega som har en dotter ungefär lika gammal som Astrid, en månad yngre till och med, och hon skulle börja jobba den här veckan. Ja, inte bebisen alltså utan kollegan. Och när hon sa det så bara slog det mig hur jag verkligen inte är redo för det än. Nej, det är Astrid och jag ett tag till framöver. Om bara den lilla gullungen kunde sova lite också så vore det hela top notch!

Hennes sovvanor har nämligen inte blivit bättre de senaste dagarna, snarare värre, och inatt tror jag faktiskt att hon kan ha varit mer vaken än hon sov, vilket således gäller för mig med. Signe sov ju också som skit när hon var i den åldern och när jag försöker minnas hur det var då, så känns det som jag tillbringade alla nätter med Signe sittandes så här och om dagarna skred jag fram som någon slags levande död. När Signe sedan fyllde ett år tog vi tag i det hela och körde en brutal 5-minuters metod. Visst, det skär i hjärtat men det funkar ju! Och efteråt frågade vi oss varför vi inte gjorde det tidigare.

Och nu har vi ju faktiskt chansen till det. Att göra det lite tidigare den här gången, så att alla får sova snart. Om inte Astrid börjar sova lite bättre så blir det någon slags metod på fredag. Sanna mina ord.  Ingen amning förrän på morgonen och det är sova i egen säng som gäller. Shit alltså, hoppas hon läser det här.

Hörru Astrid! Nu vet du vad som gäller. Innan fredag ska du sova på nättarna, annars stoppar mamma undan tuttarna.

10 kommentarer:

 1. Hot och mutor, det enda som funkar på barn.

  SvaraRadera
 2. Innan jag fick barn sa jag alltid att jag inte skulle hota och muta :) Och dessutom hade jag bestämt mig för att inte bara säga nej, utan förklara VARFÖR jag sa nej...kan du fatta att jag ibland känner mig rätt misslyckad :)/Linda i Ludvika

  SvaraRadera
 3. Linda: hahaha! Eller hur!

  Du får INTE titta på Madagaskar om du inte äter upp.
  OM du äter upp får du titta på Madagaskar!

  :D

  SvaraRadera
 4. Haha! Min tröst är att barnen ibland frustrerat frågar "Men mamma VARFÖR får jag inte göra det". Det vittnar ju om att jag faktiskt försöker förklara varför jag säger som jag gör. Ibland (ofta?) blir dock svaret "Därför att jag säger det".

  SvaraRadera
 5. Men var har du tagit vägen?

  SvaraRadera
 6. Ja, var håller du hus? Börjar nästan bli lite orolig...

  SvaraRadera
 7. Hej. Helena gymnasielärare här. Är faktiskt orolig nu, det har inte hänt ngt? :-(

  SvaraRadera
 8. Saknar dina härliga beskrivningar om livet

  SvaraRadera
 9. Saknar dina ord! Men ibland kommer ju, tja, livet emellan. Hoppas du mår bra.

  SvaraRadera
 10. Hörrö, är det inte dags att uppdatera oss lite?

  SvaraRadera