måndag 6 december 2010

Kontroll

I måndags var det en kontrollernas dag. Först på schemat stod Bumbas 29-veckors koll, vilket h*n klarade galant. Nu är det i och för sig inte så speciellt svårt för ett foster att passera 29-veckors kontrollen. Det enda Bumba behövde göra var att ligga där i godan ro och se till att hjärtat slog i ungefär lagom takt. Nej, då ställdes det lite högre krav på Signe på 3-årskontrollen dit vi for så snart MVC-besöket var avklarat.

I och med att vi hade blivit förberedda på vad som komma skulle, hade jag i förväg talat om för Signe att hon skulle få en del frågor och att hon måste svara när Carina (vår "BVC-tant") frågade någonting. Och detta var verkligen något Signe hade tagit till sig. Hon inte bara svarade på frågorna, hon skarvade dessutom lite både här och där.

"Signe vad är det här?" frågade Carina och höll upp en bild på en penna.
"En penna."
"Ja, det är rätt. Vad kan man göra med den då?"
"Man kan rita."
"Ja, det kan man. Brukar du rita Signe?"
"Ja."
"Vad brukar du rita då?"
"Huvudfotingar!"
"Jasså, det var duktigt. Det behöver man inte kunna förrän man är fyra år egentligen. Skulle du vilja rita en huvudfoting."

Signe nickar glatt och Carina plockar fram papper och penna. Jag funderar roat över hur det här ska sluta eftersom jag aldrig sett Signe rita annat än trasselsuddar. Signe plockar i alla fall upp blyertspennan och ritar under stor koncentration ett stort grått moln som täcker hela pappret.

"Sådär ja", konstaterar hon. "En ballong."

7 kommentarer:

  1. En ballong. Inte illa.

    Min Päppel briljerade faktiskt med en huvudfoting. :) Men Signe kan bergis hoppas på ett ben, vilket Päppel önskar att hon kunde.

    SvaraRadera
  2. en annan: Visst va!

    Äppelträdet: Haha! Lustigt att du frågade. På MVC visade faktiskt Signe för barnmorskan att hon kunde hoppa på ena benet.

    SvaraRadera
  3. Haha! Vår BVC-sköterska måste lära sig att ställa frågor annorlunda. Hon gav penna och papper till Ella och frågade om hon ville rita en cirkel. Det ville hon inte. Till slut tog hon pennan, drog ett streck och sa att det var en orm.

    SvaraRadera
  4. Hhahahah, söta Signe! En ballong är en ballong är en ballong!

    SvaraRadera
  5. Karin: Gjorde BVC-sköterskan verkligen det?

    Minna: Och ingenting annat!

    SvaraRadera
  6. I knew it! De verkar ganska olika, våra treåringar. :)

    SvaraRadera