tisdag 26 april 2011

Hur tänkte jag?

Det här med vattkoppor alltså. En riktig farsot. Om det vill sig illa kan man, om man har tre ungar, bli hemma från jobbet i nästan en månads tid. Kan vara bra. Kan vara dåligt. Beror på hur arbetsskygg man är. Men vi har i alla fall under tidigare föräldraledigheter, jagat denna smitta som värsta storm chasers. Om någon ens har nämnt ordet koppa har vi kastat oss in i bilen för att kanske, kanske lyckas få oss lite smitta. Dock utan resultat. Så när Minna för ett par veckor sedan råkade yppa att Jack hade vattkoppor, tog det inte lång tid innan jag hade lyckats bjuda över oss själva på grillmiddag. Och det visade sig att medan hans föräldrar bjöd på mat och dryck, så gav Jack bort lite virus.

Det som kändes som en bra idé då, känns kanske inte riktigt lika genomtänkt nu. Instängd med vattkoppsungar i ett hus må väl vara. Instängd med vattkoppsungar i ett hus utan kök fullt av hantverkare blir något knepigare. I kid you not. Det positiva är att både Tora och Signe* är koppiga så vi lär väl vara back on track till nästa vecka.

Men om någon vill ha sig lite smitta är ni välkomna hit. Eller snarare, får vi komma dig?




Här var det koppor. Kom och köp. Finfina koppor.

* Astrid ska vara immun några månader till eftersom jag har haft vattkoppor.

8 kommentarer:

  1. ja hur tänkt du ;)

    Vår äldsta har haft (det tjatar jag alltid om, jag var i 8 månaden, sjukt trött, mitt i vintern och MAKEN spelade golf i USA), mellandottra har inte haft. Men jag vill nog inte ha just nu med lillbebisen, tänkt om hon inte är immun då, jag tänker murphy gånger tusen.

    SvaraRadera
  2. Åh, pojkarna skulle gärna få ha det, vi har inte haft någon enda barnsjukdom i huset. Meeen... vi skall på semester om två veckor så ni kanske kan spara en koppa och posta den till oss om en månad? 8-)
    Krya på er!

    SvaraRadera
  3. Jag berättade för Jack att ni fått och han är så fascinerad över att HAN smittade dem. Att ni VILLE HA!!! Varför då? Varför då? Varför dååååååååå???

    :D

    SvaraRadera
  4. VI VILL HA! Du är välkommen hit med alla tre flickor på fredag. Jag bjuder på fika om ni bjuder på koppor!

    SvaraRadera
  5. Oj, jag blir minst sagt lite velig i smittofrågan. Jag menar, ska man blanda sig i sånt här? Eller ska man låta viruset ha sin gilla gång?

    Jag var ju lite gambler där med tanke på att det kunde ju ha varit så att Tora kunde ha fått koppor precis efter vår äggdejt. Men nu var det nog lite för många dygn ifrån. Och då ville nog inte ödet att det var Folkes tur nu *vidskeplig*

    Så om det inte står i mitt horoskop imorgon så satsar jag nog på att försöka baka ihop det när Majlis även har en chans att smittas (läs när Micke är föräldraledig) Men jag tänker på dig och hoppas att du i alla fall har redigt med kaffe därhemma.

    SvaraRadera
  6. E: De säger att bebisar är de som brukar komma lindrigast undan men det är ju tyvärr ingen garanti.

    en annan: Det ska jag göra.

    Minna: Därför att Signes mamma är dum i huvve. Det kan du hälsa honom.

    Villa Ekström: Oj oj, du vet inte vad du ber om. Men om du bor förhållandevis nära mig så kan vi titta förbi såklart.

    Jenny: Låt du Micke ta smällen :-) Jo jag tror nog att Folke har klarat sig. Toras första koppa sågs i måndags, så hon började nog smitta folk och fä typ i fredags.

    SvaraRadera
  7. bebisar är _inte_ immuna, och de skyddas _inte_ av amningen. inte alla, även om det säkert förekommer.

    min minsting fick kopporna via storebror som fick dem på dagis. hon var tre månader, helammad, och jag har haft vattkoppor. båda barnen hade typ tusen vattkoppor (ingen överdrift, det var mer koppor än hud och de fanns ö v e r a l l t) och hon var rejält dålig. inget skydd där inte...

    jag hoppas innerligt att ni slipper vattkoppsbäbis. det var ingen höjdare.

    SvaraRadera
  8. Vi håller tummarna för det!

    SvaraRadera